Publicerad: 2023-05-17

Så kan energilagring bidra till mer förnybar energi

Ett webbinarium som presenterar hur olika tekniker för energilagring bättre kan utnyttja förnybara energikällor

Med bättre teknik för energilagring kan vi utnyttja förnybara energikällor i högre grad, underlätta sektorkoppling mellan el, värme och transporter samt minska volatiliteten i elsystemet. Olika lösningar varierar i storlek, form, effekt och lagringstid men tekniken fortsätter utvecklas.

Under webbinariet presenteras tre olika tekniker och projekt från Termoprogrammet. I inspelningen nedan kan du lyssna till:

Emil Berg-Lundfeldt, Energimyndigheten, är moderator.

Se webbinariet nedan

 

Presentationer

Presentationerna från webbinariet finns nedan.

230608 Energilagring webbseminarium presentation bilder

Relaterade projekt

Se alla projekt

Avslutad

Ranagård med ny 4GDH-teknik

Projektet utför en transdisciplinärt studie i samband med implementering av en ny fjärrvärmeteknik (4GDH) till ett bostadsområde, för att studera teknikacceptans av bygg- och installationsbranschen samt identifierar vilka hinder som uppstår vid införande av ny teknik.

Områden

Fjärrvärme

Relaterade Nyheter

Se alla nyheter

Relaterade Event

Se alla event

Termodagen 2023 – värme och kylas roll i energiomställningen

Den 19 oktober kommer Termodagen 2023. Forskare inom värme och kyla har stor betydelse för att sprida kunskap till politiska beslutsfattare och samhället i stort. Kunskapen som kommer fram inom Termo ska bidra till att utforma framtidens energisystem. Under den här dagen vill vi öka engagemanget och möjligheten till samverkan.