Publicerad: 2023-06-13

Workshop om Energimyndighetens strategi kring finansiering av forskning inom området värme och kyla

Digital workshop där Energimyndigheten informerar om sina tankar kring strategin för framtidens värme och kyla.

Under hösten ska Energimyndigheten slå fast sin strategi kring finansiering av forskning inom området värme och kyla. Nu bjuder vi in ett begränsat antal personer att ge synpunkter på strategin så här långt och du är en av dem Energimyndigheten vänder sig till.

Välkommen till en 2 timmars digital workshop den 20 juni klockan 9.00–11.00, där Energimyndigheten informerar om sina tankar kring strategin. Workshopen syftar till att Energimyndigheten ska få återkoppling, för att kunna skapa en så bra strategi som möjligt.

Som deltagare får du möjlighet att ge din syn på bland annat:

  • Vilka utmaningar står energisystemet inom värme och kyla för fram till 2045?
  • Vilken forskning inom värme och kyla tycker du att Energimyndigheten ska satsa på?
  • Vilka aktörer bör vara engagerade i forskning och innovation kring värme och kyla?
  • Hur bör Energimyndigheten arbeta för att nå ut med resultaten från forskningen?
  • Vi hoppas att du vill bidra med svar på dessa frågor.

För att få möjlighet att delta behöver vi din anmälan senast den 13 juni klockan 12.00.

Relaterade projekt

Se alla projekt

Pågående

AI-genererad data ska ge bättre energiprognoser

Maria Eidenskogs projektgrupp ska undersöka potentialen i generativ AI för att skapa syntetiska data över hushålls energianvändning. Projektet syftar till att ge mer exakta energiprognoser på olika systemnivåer och samtidigt utveckla metoder för ansvarsfull användning av AI.

Pågående

Nytt projekt ska optimera industriella värmepumpar: ”Stor exportpotential”

I december inleds ett nytt Termoprojekt för att optimera industriella värmepumpar med naturliga köldmedier. Forskare från KTH ska ta fram värmeväxlare som minimerar köldmediefyllningen – och samtidigt bibehåller hög termisk prestanda. Projektledaren Jens Fridh hoppas att projektet kan få stor betydelse för att få bort fossila bränslen inom Europas fjärrvärmesektor.

Pågående

Ranagårds lågtemperaturnät utvärderas i praktiken

I ett nytt bostadsområde implementerades ny fjärrvärmeteknik och systemlösning (4GDH). Bygget studerades av forskare vid Högskolan i Halmstad – som nu följer upp lågtemperaturnätet i ett nytt projekt. ”Vi ska analysera hur nätet rent praktiskt fungerar, tidigare har vi ju bara simulerat, och i slutet kommer vi presentera systemets egenskaper”, säger Helge Averfalk, universitetslektor i energiteknik.

Relaterade Nyheter

Se alla nyheter

Relaterade Event

Se alla event

Termodagen 2023 – värme och kylas roll i energiomställningen

Den 19 oktober kommer Termodagen 2023. Forskare inom värme och kyla har stor betydelse för att sprida kunskap till politiska beslutsfattare och samhället i stort. Kunskapen som kommer fram inom Termo ska bidra till att utforma framtidens energisystem. Under den här dagen vill vi öka engagemanget och möjligheten till samverkan.